-”Hon har ju valt det själv och får ju betalt.”

Jag flyger upp från djupet i marken, innan det rinner ut i sanden! Låt min röst få höras över 1000 alper! Skadad, uppjagad och besviken sitter jag nu här likt Konfederationens överbefälhavare Robert E. Lee efter slaget vid Gettysburg 1863. Efter slaget vid Gettysburg utropade President Abraham Lincoln The Gettysburg Adress / självständighetsförklaringen; Lincoln sade att unionsarméns stupade, genom sina uppoffringar hade helgat slagfältets mark mer än de efterlevande skulle kunna göra med sina fattiga ord. Det ankommer på de efterlevande att med förnyad beslutsamhet kämpa för den sak för vilken de döda givit sina liv, så att de stupade inte skulle ha dött förgäves.

Detta är en dag som jag har gruvat mig för under en längre tid, jag visste mycket väl att den skulle komma; Dagen då jag måste ta upp genusfrågan, ett ämne som jag avskyr som pesten. Nu kanske jag riskerar att göra mig ännu fler ovänner men jag har ingenting att dölja! Detta inlägg handlar om en tråd som jag snubblade in på via facebook-gruppen; Svenska Gäddfiskare. Allting startade med att en man uppmärksammade ett visst märkes tillvägagångssätt att marknadsföra sig på mässor, just i detta fall handlade det om lättklädda kvinnor som visade upp fiskerullar och spön.

Mannen i detta fall besvärades över faktumet att kvinnor används på detta vis, samt att företag verkar tro att män är så simpelt funtade att dom går på detta. Förmodligen är jag en av världens få icke-feminister, jag vägrar att kalla mig för feminist. I min mening är det ordet nedvärderande för kvinnor, att det ska behövas ett eget ord för kvinnors rättigheter och frihet? Jag är lika mycket värd som dig, han som sover på busshållplatsen, den svarta mannen som kör lokalbussen, hon som bryter på spanska som jobbar som städerska på skolan. Ja, till och med president Trump. Ingenting i hela världen kan få mig att se skillnad på oss! Människor är vi allihopa, jag tycker förmodligen inte om någon av dom ovanstående. Däremot är vi värda lika mycket i slutändan.

Det som gjorde mig mest upprörd i denna härva var inte alla korkade kommentarer om att -”Öhh, jag hade lätt köpt en rulle av henne.. höhö”. Nej, det som gjorde mig mest upprörd var det faktum att det skämtsamma begreppet: kränkta Svenskar har gått över styr. Det har gått så långt att man inte ens kan uttrycka oro eller bekymmer utan att kommentarerna ska hagla. -”Haha! Så j’vla lättkränkt!” -”Hon väljer ju själv att stå där, hon får ju betalt.” -”Buhu.. du fiskar ju bara efter likes. ” -”Om du hatar lättklädda kvinnor så mycket så ska du ju flytta till ett muslimskt land.” Hör ni inte själva hur dumt det låter?! För helvete Svenska folket! Det måste anses som en mänsklig rättighet att kunna uttrycka oro utan att man ska bli påhoppad?! Att vara kränkt Svensk innebar från början att du tog lite illa upp när någon sa till dig att plocka ner dina smutsiga skor från sätet på den lokala bussen, någon du inte kände sa till dig. Efter några minuters tjurande gick du in på närmsta kafé och köpte dig en latte som plåster på såren.

Bara för sakens skull så besökte jag några av era profiler på facebook av er som valde att slänga ur er dessa korkade kommentarer. Ni är småbarnsföräldrar! Många av er har döttrar! Kom tillbaka den dagen hon växer upp och vill bli ring girl för UFC. Se om du fortfarande säger att -”Hon har ju valt det själv och får ju betalt.”  Produktkunskap är väl ändå helt oviktigt? Det är väl därför ni automatiskt köper det dyraste istället för det som passar er och ert fiske bäst? Detta inlägg måste bli uppdelat, har ju inte ens kommit in på hur jag som ”kvinna i branschen” känner i denna frågan. Därför lämnar jag detta som del 1.

2 reaktion på “-”Hon har ju valt det själv och får ju betalt.”

  1. Tack för att du tar tag i kränkt. Väldigt trött på Hur det slängs runt med. Ärekränkning – kränkt. Är brottsligt och vad jag minns, ska orsaka skada/förlust. Lik väl finns det ombud som dömmer snaskig reklam. Reklamombudsmannen. Istället för att utsätta sig och andra för matchomannen/keyboardwarriors så kan man ju bara anmäla in det om det skapar oro. Det finns fortfarand förlegade områden där majoriteten är män och producenter med mossig världsbild. Ge det någon generation och under tiden, sanera med de verktyg vi redan har. Mvh

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *