En förmiddag prick efter gösta!

Var nyligen ute med Manuel på premiär med nya båten, så smutt. Även första turen med prick för året där siktet var inställt på stor gös. Väderprognosen visade dock på hårda vindar från kl. 12, men detta gjorde inte hela världen då jag ändå endast kunde köra halvdag.

Vi rampade bra tidigt, runt kl. 04. Vinden hade redan då dragit igång, men var absolut överkomlig. Vi hittade fisk nästintill direkt men till en början var gösen inte riktigt i stöten, trots stigande av det redan relativt höga trycket.

Första fisken kom ändå ganska snabbt, en gös på runt 3 kg, som fick simma tillbaka utan att bli fotad. Fisket fortsatte men vi hade svårt att finna bättre fisk. All fisk stod antingen extremt ytligt och rörde sig toksnabbt eller djupt, från 8 m och nedåt där vi inte vill släppa på fisk som står djupare än 10 m då det riskerar tryckskada den. Vi lyckades dock knipa några på mellan 4-5 kg, men inget över. Vinden tilltog för varje timme vilket gjorde det svårare och svårare att fiska, framförallt utan splash guards, vilket jag måste införskaffa inom en nära framtid. Emellanåt forsade bokstavligen vatten in i båten… Mycket spännande. Gick ändå fint då Manuel är grym rorkultare när det kommer till prick.

Under de sista timmarna var vi tvungna att söka område där vi inte var lika exponerade av vind, tyvärr bort från de djupare delarna där större fisk fanns i betydligt större utsträckning. Dock gjorde inte detta hela värden då fisken, ju längre dagen gick, blev mer och mer aktiv. Sista två timmarna hade vi närmligen ett mycket roligt fiske, inga jättar men många på mellan 3-5 kg, och nästintill varje gös vi släppte på steg. Jag hade till och med en fisk som jag råkade släppa förbi då vi drev vilket gjorde det svårt att se släppet, men där gösen följde jiggen ned 1-2 m och klippte. Galet kul!

Slänger upp ett gäng bilder nedan. Skitfiske så länge! J

Många i denna size fick syna insidan av båten 🙂

Manuel med en femma – denna på V2 Riggle i färgen Brown Shiner

En femma på det som gav mest för mig under dagen – en V2 Riggle i färgen Snow Blue Flake

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade av marwas. Bokmärk permalänken.

Om marwas

Mitt namn är Martin Wasberg och jag är född 91. Jag bor söder om Stockholm i en mindre villa med min fina sambo. Jag har fiskat sedan jag för första gången stod och kunde göra mig förstådd. Fisket sedan dessa har helt klart varit min största hobby och idag något jag prioriterar högt. Mitt fiske tillämpas i hela Sverige, i sjö, hav och strömmande vatten. De arter jag främst fiskar är gädda, abborre och gös men även en del ädelfisk samt hälleflundra och andra arter längst med Norges kust. Jag föredrar helt klart spinn men tillämpar även andra metoder såsom flötestrolling, trolling, ismete, fluga, havsfiske, mm. Jag jobbar annars som konstruktör där jag i år tog min civilingenjörsexamen. Tidigare detta år blev jag även officiellt medlem i Team Gunki Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *