Om Ensamvargens Fiske

OM MIG
Jag heter Christian Ottosson (tidigare Svensson men numera gift och då blev det Ottosson) är 38 år och bor strax utanför Tingsryd i Småland ihop med min fru och våra två barn. Men från början kommer jag från Östergötland, universitetsstudier tog mig till Växjö och min kära fru tog mig till Tingsryd.

Fiske och naturen är något som intresserat mig så länge jag kan minnas. När jag var runt 10 år tog man cykeln till sjön så ofta det gick för att fånga sig en gädda eller abborre. Men när man blev något år äldre så var det annat som fick mer uppmärksamhet och fisket hamnade lite i dvala. Fast det har hela tiden funnits i bakgrunden och för flera år sedan började intresset öka igen. Man begav sig återigen ut på sjön med spö o draglåda för att fånga sig en gädda eller abborre. Men jag hittade inte riktigt den där passionen i metoden spinnfiske, så jag tänkte att jag ska testa att meta en gång. Sagt och gjort, iväg åkte jag med en burk majs och tänkte se vad man kunde fånga.
Jag satte ett fint majskorn på en 10ans krok som för övrigt var väldigt liten i förhållande till vobblers och jerkbaits som jag var van vid då. Nu var det bara att kasta ut och vänta, efter ett tag så nappade det och jag gjorde mothugg, säkert i stil med gäddfisket! Det tog stumt och linan rasslade ut från rullen och jag tänkte vad tusan är detta? Adrenalinet pumpade ur mig och efter en stunds fight kunde jag håva en grön skönhet till sutare!
Från den stunden blev jag såld, jag hade hittat min passion och det var mete!
Redan samma dag beställde jag ett feederspö, rulle och tillbehör.

collage_1

Idag är jag en sportfiskenörd och mete är något som genomsyrar mitt liv, min vardag och mina drömmar.
Jag driver även swedishanglers.com tillsammans med Tommi ”Tomba” Meriläinen. Swedish Anglers är ett mete-community där det ingår en hemsida såklart. Det finns mängder med läsning där, alltifrån intervjuer till artiklar och gästskribenter. Men vi har även en Facebookgrupp och en podcast. Så det blir mycket mete där!

Jag har skrivit flera artiklar till MagazineFisheco och fler ska det bli.

OM BLOGGEN
Jag skriver om mina meteäventyr ur mitt perspektiv, jag delar med mig av tips och trix, men jag skriver även en och annan recension på produkter jag använder!
Jag fiskar året runt men fokus är alltid mete, på vintern kan det bli lite pimpel efter lake. Något jag bara gjort ett par gånger, men i övrigt är det mete som gäller! Jag metar efter många olika arter men min absoluta favorit är färnan och det är den arten jag lägger mest tid på under ett år. Fast det blir självklart annat mete med. Alltifrån gädda till ruda!

Namnet på bloggen då?

Det är den enkla anledningen att jag oftast fiskar ensam, sen är jag nog lite av en ensamvarg, men för den delen är jag inte osocial.
Fast ibland kan det vara skönt att spendera några timmar själv bakom spöna.