Flötmete och Sutare

Sommaren rusar fram som vanligt och det är alltid likadant, man väntar på sommaren och tänker att jäklar vad mycket jag kommer hinna med! Men så lyckas man knappt med hälften…

Jag spenderade en del timmar vid en liten skogsjö under juni månad med flötmete som fiskemetod och min förhoppning var att komma i kontakt med någon ruda, men tyvärr gick jag bet just på rudorna. Istället blev det ett riktigt roligt sutarmete, och det är inte fy skam det heller!

Det är så otroligt spännande att flötmeta riktigt nära land efter dessa fina fiskar, som längst kanske jag provade 2 spölängder ut men de flesta jag fick tog under spötoppen!
Där ser man bubblor, rullningar, flötet som rör sig lite när sutarna bökar på botten och när flötet väl reser sig och man krokar så bjuds det på helt fantastiska fighter på lätt utrustning!
Sommarfiske när det är som absolut bäst!

Lyftmetoden är melodin jag har kört på och jag skrev en artikel om det i Magazine Fisheco nr 2 – 2018. En metod som både är enkel och väldigt visuell.

Tyvärr var vikterna på sutarna inte i toppklass, men eftersom målet var ruda valde jag att köra på och jag tror faktiskt att det finns rudor i vattnet, men då det är konkurrens om maten från både mört, sarv och sutare så blir det genast svårare att lyckas kroka dessa rudor…
Men jag har fått min ruda, fast då i ett mer känt vatten, nämligen Ursjön! Jag bjuder på en bild som jag lade upp på mitt Instagramkonto.
Mer om Ursjön kommer dyka upp någon annanstans framöver, hoppas jag…

Jag provade lite olika beten och dipper under mina turer men det som gav mig sutarna var en hederlig daggmask i bra storlek, ett klassiskt sutarbete.

Jag bjuder på lite bilder från mina besök vid skogsjön och i nästa inlägg som jag hoppas kommer dyka upp inom kort blir det en recension. Men som sagt, tiden…

Fantastiska sommarkvällar

Största sutaren på knappt 2 kilo som bjöd på en galet rolig fight bland näckrosorna med lätt utrustning!

Fortsatt trevlig sommar och semester på er alla glada sportfiskare och glöm inte att kolla in det rykande färska numret av Magazine Fisheco där jag bidrar med en gösmeteartikel, trevlig läsning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *