Summering av fiskeåret 2017

Då var det bara några dagar kvar av 2017, ett år som har varit otroligt intressant och roligt på många sätt och jag ska försöka summera det lite!

Men vi börjar med min höst, en hopplös sådan skulle jag vilja påstå… Mitt fiske efter gäddorna har gått otroligt dåligt, det absolut sämsta på många år så jag hoppas innerligt att 2018 kommer leverera bra mycket bättre. Jag lyckades lura upp någon lite bättre fisk men absolut inte det jag hade siktat in mig på.
Så det är bara att bryta ihop och komma igen.

Förhoppningsvis kan det bli lite is här i Småland framöver så man kan nöta lite i ett par intressanta vatten! Kylan brukar dyka upp i mitten av januari så man får väl hoppas på det.

Ska jag vända tillbaka blickarna till våren så hade jag ett bra färnafiske, många upp med en topp på strax över 2400 gram. Jag nådde inte riktigt ända fram med att lyckas ta den där reggan från ett litet specifikt vatten. Sen gjorde jag även några resor till Svartån och även till Skåne för att prova lyckan där och några färnor blev det allt och så var det riktigt roligt att få ge sig iväg på lite fiskeresor.

En fin färna på strax under 2 kilo som sög i sig en rejäl brödbit, magiskt!

Jag la även mycket tid på gösen under början av sommaren, ett fiske jag inte lagt mycket tid på innan men som jag kommer satsa på under 2018 för det var verkligen riktigt skoj! Jag spenderade många kvällar med min gode fiskevän Jonas och vi lyckades lura upp några fina gösar, men mer om det kommer förhoppningsvis framöver i en artikel. Var vet jag inte riktigt än, men jag hoppas någon vill ha den, haha! 🙂

Senare på sommaren blev det några pass efter ålen, ett omstritt fiske som inte är uppskattat av många… Och jag förstår det med tanke på hur illa ställt det är för arten, så jag lämnar ämnet.

Jag kom även ut på några pass efter sarven under augusti månad i ett litet vatten inte långt ifrån mig och lyckades lura upp några stycken över 800 gram, men tyvärr lös de lite större med sin frånvaro, men jag hoppas kunna komma ut på några fler pass under 2018. För det är en riktigt läcker fisk!

Sen kom hösten och jag la mycket tid på att hitta bra betesfisk till mitt gäddmete, men som jag nämnde i början så gick gäddfisket åt hel**te… Så inget mer om det!

Utöver mitt fiskande så drog även jag och Tomba igång Swedish Anglers, ett metecommunity som faktiskt har gått riktigt bra och jag har lagt ner många timmar på det och därför har inläggen här blivit färre och som det ser ut nu lär det fortsätta med färre inlägg här under 2018… Men gillar man mete eller är nyfiken på att lära sig mer om metet så rekommenderar jag er att gå med i Facebookgruppen vi har.

Jag har även haft äran att få fiska med trevliga människor under året och det har varit många roliga timmar med både bra och mindre bra resultat, men det viktigaste är att det har varit så jäkla skoj! Så tack!
Sen spenderade jag som sagt många timmar med min gode vän Jonas och vi har haft några riktigt lysande fiskepass ihop där bland annat Jonas lyckades lura upp ett par granna färnor. Han lyckades även fånga en helt magisk gädda och mycket mer.
Så jag hoppas att vi kommer få ett minst lika bra 2018 de fiskepass vi kommer spendera ihop!

Sen vill jag tacka er alla som läser mina inlägg, kommenterar och hör av er för det är riktigt roligt!
Jag vill såklart tacka Jan O och Fisheco för att jag får möjligheten att skriva om mitt mete här på Fisheco.
STORT TACK!

Till sist vill jag bara önska er alla en god fortsättning, ett gott nytt år och ett magiskt 2018 med många fina fiskepass och fina fiskar!

2 svar på ”Summering av fiskeåret 2017

    • Jag får be om ursäkt för sent svar Pär! Samtidigt så vill jag såklart säga tack, roligt att det uppskattas 🙂
      Jag har inga planer på att sluta utan det kommer fortsätta dyka upp inlägg på bloggen under 2018!

      Jag önskar dig ett fantastiskt 2018 med många minnen, fiskar och äventyr!
      Mvh
      Christian

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *