Gäddmete, Gemenskap och Glädje!

Vädret hos mig har tyvärr satt stopp för ismetet, antagligen har jag gjort sista passet för den här säsongen. Så i mitten av förra veckan började jag fundera på var jag kunde ta vägen. För kan man fiska så fiskar man, såklart!
Det är inte öppet vatten överallt så komma ut med någon båt gick inte utan det fick helt enkelt bli att rikta blickarna mot rinnande vatten.

Jag har pratat en hel del med Jonas via Facebook på sista tiden som är en av grabbarna från Team Äskya Fishing. Jonas gör även riktigt fina jiggar till gäddfisket under namnet Slim Sune Shads. Många fina gäddor har fångats på dessa jiggar, så helt klart värt att kolla upp för alla spinnfiskare!

Slim Sune Shad

Vi hade planerat att göra ett ismetepass ihop men tyvärr lyckades vi inte få till det innan isarna blev för dåliga, så istället möttes vi upp vid ån i lördags för lite gäddmete!
Förutsättningarna var tyvärr inte de bästa med en klar och kall natt och dagen bjöd på blå himmel och strålande solsken mest hela tiden, kanske inget att klaga på då man faktiskt fick lite vårkänslor. Men som sagt, inte de bästa förutsättningarna för gäddfiske…

Vi började i ett område med ett större bakvatten där vi hoppades på att kunna lura någon gädda. Jonas provade lyckan med bottenmete och själv valde jag flötmete. Redan efter fem minuter tar det ton i Jonas ena larm, men tyvärr så blev det ingen gädda krokad.
Efter det blev det riktigt lugnt… Men vi snackade desto mer!

Gäddmete

Jonas riggar sitt ena spö

Jag som ni redan vet fiskar väldigt mycket själv, mest för att jag inte har någon som är lika intresserad eller besatt beroende på vem man frågar av metet och fisket i min närhet.

Så när man träffar en jämlik blir det väldigt mycket fiskesnack, historier och ännu mer fiske.
Det är riktigt trevligt att kunna dela med sig av tips, men även få tips och snacka teorier och såklart börja planera flera pass ihop!
Fisket är verkligen något som förenar, man behöver inte känna personen innan utan har man ett gemensamt intresse så ramlar det automatiskt ut en massa fiskesnack och kanske lite annat också…

Fisket på vår plats var segt hela förmiddagen, så vi bestämde oss för att göra en förflyttning. Vid den nya sträckan tog jag även med mig färnaspöt, för var gäddfisket segt så kanske färnorna var mer på hugget i det fina vädret…
Jonas som inte fiskat så mycket färna tidigare fick en snabb genomgång hur jag tacklade upp och snart var två spön med bröd på kroken ute i en större håla.

Vi drack mer kaffe och fortsatte snacka fiske och njöt av solens värme vid åkanten.
Tyvärr var även färnafisket segt… Jag hade ett par mindre pet men tyvärr ingen fast fisk, så det blev en ”blankt” rad i anteckningsblocket hemma.
Ska jag vara ärlig så fiskade vi inte särskilt bra, vi fokuserade nog båda två mer på att lära känna varandra och snacka massa fiske än själva fisket.
Men det ska vi ändra på till nästa gång!

Flötet försvann aldrig den här gången.

Flötet försvann aldrig den här gången.

Från början hade jag inte tänkt skriva något inlägg om det här passet då vi blanka rejält och det är inte så himla intressant att läsa om.
Men sen kom jag att tänka på Michelle Staafs senaste blogginlägg där hon bland annat skrev om allt tjafs och elakheter man kan läsa på sociala medier m.m. och jag instämmer i det hon skriver!
Det är förvånansvärt ofta man läser tråkigheter och påhopp på andra människor som delar samma intresse. Det här är något jag tycker är ett mycket märkligt beteende, om vi delar samma intresse varför ska vi då inte kunna lära oss av varandra, dela med oss av kunskaper, tips och tankar på ett trevligt och inspirerande sätt?

Inte hålla på och dela med sig av elaka kommenterar och påhopp för det leder absolut inte till att någon blir en bättre sportfiskare!
Den som blir påhoppad lär inte tycka det är lika roligt att fiska längre, vilket självklart är synd och den som skriver skiten borde ägna sig åt något annat…

Fiske ska skapa gemenskap, glädje, eufori, lycka och galna upptåg, och när någon gör något fel så se till att lära ut på ett snällt och trevligt sätt, för det kommer vi alla längre på.
Självklart kommer det alltid finnas meningsskiljaktigheter men visa då varandra respekt, sköt diskussionerna snyggt och lyssna på varandra, för som jag skrev innan så kan vi alla lära oss av varandra!
Vi får inte glömma bort att vi alla delar sportfisket som gemensamt intresse, passion och livsstil!

Respect

Bilden är lånad från någon klok person

Så att träffa nya bekantskaper eller prata med likasinnade fiskenördar på telefon eller via sociala medier är hur kul som helst och sporrar ännu mer!
Man börjar planera fiskepass ihop, delar med sig av tips och tankar. Man kollar kartor, funderar på platser och allt sånt här gör bara att fisket blir ännu roligare.
Så se till att peppa, lära av varandra och lära känna nya människor istället för att sprida en massa skitsnack och en dålig stämning över det fantastiska Sportfisket!

2 svar på ”Gäddmete, Gemenskap och Glädje!

  1. Tack, från en helt vanlig tjej som älskar fiske och natur och allt det för med sig men som inte är proffs(tyvärr) 🙂

    • Tack Lotta för du tog dig tid att svara!
      Proffs eller inte spelar ingen som helst roll så länge man själv tycker det är roligt, för det är väl ändå det som är viktigast! 🙂
      Sen finns det inget bättre än att få vara ute vid en sjö och få ta del av naturen, livskvalité!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *