Trolltider i fisket

Nu var det länge sedan jag skrev något här, riktigt länge för att vara mig.
Det finns flera anledningar till det men ett par av dem är att jag gifte mig för ett tag sedan och hann då inte fiska så mycket. En annan och den största anledning är att det går troll i mitt fiske eller stolpe ut om jag ska använda sporttermer, det har helt enkelt gått riktigt illa!

Jag skrev i något tidigare inlägg att jag skulle lägga en del tid på abborrmete och det har blivit en del pass, men tyvärr har dessa inte fått det resultat jag hoppades på.
Något pass var vädret katastrofalt, andra har jag inte lyckats lokalisera fisken. Men vid mitt senaste försök lyckades jag hitta dem, jag fick ett par napp på bottenmetet men lyckades inte kroka någon.
Jag bytte teknik och släpade ett par flöten bakom båten och rodde runt området så jag kom över platserna från lite olika håll. Efter andra svängen så blev betesfisken rejält stimmig och sen dök flötet med ett klassiskt ”plopp”.
Jag möttes av rejält motstånd, fisken tjurade runt och ville inte komma upp till ytan. När jag väl lyckas få upp den och den bryter ytan är det en riktigt fin abborre.
Precis innan jag ska håva den gör den ännu en rusning och det som inte får hända händer självklart, den släpper. Tomheten fann inga gränser, jag funderade seriöst på att slänga i spöna, åka hem och aldrig mer fiska…
Som tur var så ångrade jag mig ganska snabbt och betade på en ny betesfisk och försökte igen, men självklart blev det inget mer napp.
Man ska aldrig gissa eller uppskatta en vikt på en fisk som aldrig blev landad, men den var STOR…

Nu vet jag att de finns i vattnet, så jag kommer prova igen framöver men lusten försvann lite och har man inte roligt när man fiskar får man byta metod eller art.

Så i lördags morse, långt innan solen hade gått upp satte jag mig i bilen och körde ut till en av karpsjöarna. Dagarna innan hade jag ägnat mig åt att sortera ut och göra i ordning alla prylarna så allt var tipp topp och redo för karparna.
Så när jag var framme var det bara att placera ut spöna och sätta sig i stolen och dricka kaffe och njuta av soluppgången.

Karpmete

Dimman lättade sakta över sjön och jag såg flera karpar som visade sig, efter en stund fick jag ett par pip i ena larmet som avslöjade att det var fisk på platsen, hoppades jag…
Solen gick högre upp på himlen, men larmen förblev tyvärr tysta.

Jag fiskade ett spö bara några meter från land som helt plötsligt gav ifrån sig ett par pip, men som tystnade igen och pulsen lugnade sig.
Det är otroligt vad snabbt man går från vilopuls till maxpuls bara av ett pip från ett larm eller ett par tickande från en baitrunner-rulle vid flötestrolling, magiskt!

Det var en riktigt fin och lugn morgon, men framåt 10 ökade vinden något så jag hoppades det kunde göra skillnaden mellan fiasko och succé , men efter trettio minuter lugnade sig den igen och snart blev återigen sjön spegelblank.

Karpmete

När klockan hade hunnit bli lite efter 13:00 och många koppar kaffe senare så valde jag att bryta och packa ihop och återigen se mig slagen och lägga ännu ett blankpass bakom mig, som sagt det går troll i mitt fiske och jag måste bryta det på något vis…

Karpmete

Men så är det nästan alltid, någon gång varje år går det sämre och man har några bompass. Så det är bara att bryta ihop och komma igen för snart är det helg igen och då ska det självklart fiskas.
Vem vet vi kanske behöver några blankpass för att verkligen uppskatta fisket och svårigheterna det kan vara att utöva världens bästa hobby, fritidssysselsättning, passion, besatthet och livsstil!

Till sist vill jag bara tipsa er som letar efter ett mindre tält/dagsskydd som går snabbt att sätta upp och plocka ned, har en låg totalvikt och tar liten plats att kolla in Fox Easy Shelter.
Jag fick hem mitt från Metebolaget förra veckan och satte ihop det på tomten, det tog inte många minuter innan det var uppe och det gick även lätt och snabbt att plocka ned.
Det som skiljer sig mot andra liknande tält är att detta går att använda som dagsskydd vid gäddfisket till hösten eller varför inte på isen? Jag kommer använda mitt till bland annat korta övernattningar och myggskydd på sommaren.

Fox har lagt upp ett par videos på Youtube där man kan se mer om tältet hur man sätter upp det och även plockar ned det.

I första klippet får man se hur smidigt tältet sätts ihop.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=P03Uwlovw10]
I andra klippet får man se hur enkelt det plockas ned.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ZilhQSVxJuU]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *