Borrefiske i blåsten !

Nu var det ett bra tag sen jag gjorde ett inlägg på bloggen, jag har nu i en månad bott i Sverige och fisket har varit okej. Det har blivit lite gäddfiske, abborrfiske och en del fiske på kusten.

Här om dagen var jag och Simon Kantonen ute och jagade lite borre i en väldigt trevlig sjö vi fiskat i en del innan. Vi åkte ut i blåsten och lade oss vid ett område som är fyllt utav massor av stengrund. Fisken var intresserad av våra jiggar och följde efter när vi höjde och sänkte våra beten, men ändå ingen fisk som nappade. Vi kämpade på och testade allt vi hade, vi flyttade på oss utan resultat.

Efter lunch började fisken att bli mycket mer aktiv och vi hade ett par napp och fick äntligen lite fisk. Fyra ganska små, men fina abborrar som tog på Gabriel Lures Galna Grodor, riggad både på dropshot och jiggskalle. Fisken kämpade på bra trots sin storlek. Vi drog borrarna ganska nära bottnen på kanske en 20 cm höjd. Färgerna som var bäst var mörkblå, grön och svart.

Vi satt där med våra jiggar dansande under båten och väntade på bonanzan, men det blev aldrig någon. Runt 5 tiden fick vi nöja oss med 4 fiskar då det värdet blev sämre och sämre.

Grodan har faktiskt en riktigt distinkt rörelse, den vaggar lite från sida till sida samtidigt som sjärten faller underbart på droppen – en galen abborrekiller!

//

Lucas Lundberg

En reaktion på “Borrefiske i blåsten !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *