Nytt vatten!

Efter att haft fisktorka i över en månad bestämde jag och en kompis oss för att testa nya vatten. Första gången vi testade sjön var det riktigt molnigt och blåsigt, vi började fiska runt 1400. Efter att ha sökt inspiration på Youtube testade jag en texas riggad Strike King Rage Tail. Redan på första droppet på första kastet satt det på en lite större bass runt 1,3 kilo som gav till en riktigt fin kamp. Jag märkte på en gång att det var mycket mera aktivitet i denna sjö. Vattnet var ganska klart och fiskar vakade. Vi hade ett bra pass med tre fiskar.IMG_1658 (2)IMG_1654 (2)

IMG_1656 (2)

Sen den här helgen bestämde jag mig för att ta nya tag och testa igen! Nu på en solig och varmare dag utan någon vind. Eftersom att det hade gått bra med Rage Tailen förra gången satsade jag på samma. Jag fiskade hem texas riggen riktigt fort eftersom att jag visste att fisken i den här sjön var aktiv. Fisken var mycket sant riktigt aktiv, vissa gånger hoppade bassen högt i luften, och under en timme hade jag fått upp en liten bass och tappat 4 stycken.

Sjön är ungefär lika stor som den jag vanligtvis fiskar i, men den brantar mycket mer precis från land så fisken står nära land. Jag har inte hört något om någon som har fångat en stor fisk där men jag gissar på att det finns flera fina fiskar där. Det finns också flera ställen där träd har fällt i sjön där dropshot är stekhet att kasta mellan grenarna. Under tiden som det är stendött i sjön jag vanligtvis fiskar i kommer jag fortsätta fiska i den nya sjön. Än så länge har jag bara gjort korta pass och har inte haft någon tid att lära känna sjön men det kommer.

Doftsatta beten är något jag är riktigt insatt i, och här borta finns det inte bara fisklukt och sånt äckligt, utan köttlukt, vitlök, kaffe och massa annat galet. Just Rage Tailen som jag fiskar mycket med har en stark kaffelukt. Jag vet inte om det med doft i betena påverkar fisket något särskilt men jag kommer fortsätta med det. Likaså något jag också blivit insatt i är kräft och creature baits. Jag tycker att dom är galet häftiga och dom funkar till allt och alla metoder.

 

IMG_1644 (2)

IMG_1649 (2)IMG_1647 (2)

//
Lucas Lundberg

En reaktion på “Nytt vatten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *